Persevent: Givenchy Je Veux La Lune (Herfstcollectie 2011)


Hi Beauties!

Gisteren ging ik naar mijn eerste persvoorstelling en het was meteen niet van de minste. Dankzij de lieve Diana van A Pretty Beautiful Life mocht ik naar een persvoorstelling van Givenchy, Kenzo en Fendi. 

De herfstcollectie van Givenchy, die sinds 22 augustus in de winkels ligt, heeft de naam 'Je Veux La Lune' (ik wil de maan) gekregen. Een zeer mooie naam die meteen tot de verbeelding spreekt als je het mij vraagt. Nicolas Degennes, dé make up artist van Givenchy, liet zich inspireren door de maan als goddin. Woorden als mysterie, lichtspeling, sensualiteit en vrouwelijkheid zijn kenmerkend voor deze collectie.


De collectie bevat twee must-haves, de twee oogschaduwpaletjes. Zij kregen de naam 'Les Ombres De La Lune'.  Hoewel ik oogschaduwpaletjes zeg, zijn deze paletjes multifunctioneel. Ze kunnen ook op het gezicht gebruikt worden, zelfs onder de foundation. Het geheim zit 'm in de samenstelling van de paletjes: er werd geen talk gebruikt waardoor de poeders een veel zachtere textuur hebben. Daardoor zijn ze ook zeer blendbaar en makkelijk aan te brengen met de vingers.  Wanneer je de poeders aanraakt, voel je meteen de zijdeachtige textuur.

Nicolas Degennes heeft voor deze paletjes gewerkt met het claire/obscure-effect: de oogschaduwen bevatten een maantje in een donkerdere kleur met daarrond een lichtere kleur die de hemel voorstelt. Onderaan het palette bevindt zich een uitschuifbaar gedeelte waar je drie penseeltjes kan terugvinden: een standaard sponsapplicator, een fijn penseeltje en een schuin borsteltje. Dat maakt deze paletjes ideaal voor on-the-go. Het eerste palette heet Lune Mystérieuse (N°1) en bestaat uit een zwarte maan met een crèmekleurige hemel. Het tweede palette kreeg de naam Lune Mordorée (N°2) en bestaat uit een donkerblauwe maan tegen een gouden hemel.





De rest van deze collectie bestaat uit nieuwe varianten op reeds bestaande producten. Zo is er een nieuwe Prisme Blush-Glow in de kleur Lune Rosée (N°41). Ook dit poeder heeft een superzachte textuur. Het voornaamste verschil met de andere Le Prisme Blushes is dat deze variant een iets meer glanzende finish heeft. Deze bekende blushes van Givenchy bestaan uit vier vierkantjes in verschillende kleuren, dit om een zo natuurlijk mogelijk effect te bekomen. De kleuren van de Lune Rosée lijken vrij fel in de pan maar eens aangebracht, geeft de blush je een natuurlijke flush.



Verder zit er een nieuwe Magic Kôhl in deze collectie, die deel zal worden van de vaste collectie. De nieuwe kleur is Magic Blue (N°16), het is een zwart-blauwe kleur die afhankelijk van de lichtinval meer blauw of juist meer zwart lijkt (kan je zien bij de swatch). Dit is een ideale kleur om bruine ogen naar voor te laten komen, maar ook bij andere oogkleuren zal hij mooi staan. Deze donker blauwe tinten zijn trouwens zeer in deze herfst en winter.




Wat ook in is deze winter, zijn de donkere lippen. Daar speelt Givenchy met haar 'Je Veux La Lune'-collectie op in. De nieuwe kleur in de Rouge Interdit is een sensuele bordeaux-rode kleur, die de naam Lune Carmin (N°52) kreeg. In eerste instantie leek de kleur, voor mij althans, veel te donker. Maar de MUA die ons de collectie voorstelde vertelde dat je hier zelf wat mee kan spelen. Om een subtielere look te creëren kan je de lipstick op de lippen deppen of lichtjes met de vinger aanbrengen.



Naast een nieuwe Rouge Interdit, brengt Givenchy ook een nieuw Gloss Interdit uit. Deze is bijpassend bij de Lune Carmin lipstick en kreeg zodoende dezelfde naam. De Gloss Interdit in Lune Carmin (N°31) heeft dezelfde sensuele bordeaux-rode kleur als de lipstick. Je kan hem samen met de lipstick gebruiken om de kleur nog intenser te maken of gewoon alleen op de lippen aanbrengen.

Een derde lipproduct in deze collectie is de Gelée d'Interdit in Lune Argentée (N°15). De Gelées zijn verzorgende lipglossen. De nieuwe variant is een transparante gloss met een lichtroze ondertoon. Ik heb hem mogen proberen en ik moet zeggen: de gloss voelt zeer zacht aan, plakt niet en geeft een mooie finish. Voor ik de gloss opdeed had ik last van droge lippen, dat was daarna helemaal verdwenen. Ik ga hier natuurlijk geen conclusie trekken op basis van één ervaring, maar het ziet er toch naar uit dat deze gloss effectief een verzorgende werking heeft.



Naast de herfstcollectie stelde de MUA van Givenchy ons nog enkele andere nieuwigheden voor. De Phenomen' Eyes Mascara kennen jullie waarschijnlijk al, maar nu brengt Givenchy de Phenomen' Eyes Paillettes op de markt. Deze bevat drie nieuwe varianten op de Phenomen' Eyes Mascara die, zoals de naam het zegt, voorzien zijn van een flinke portie sparkles. Er is de Black Sparkle, de Gold Sparkle en de Plum Sparkle. Je kan deze mascara's als topcoat gebruiken over je gewone mascara of alleen. Wanneer je ze alleen gebruikt, zal je wel niet evenveel volume creëren als met een gewone mascara. Ik zou ze dus over een gewone mascara gebruiken. Deze zijn trouwens ideaal voor de feestdagen!


Gold - Plum - Black
Deze drie nieuwe mascara's worden elk naar voor gebracht in een look met een oogschaduw uit de vaste collectie. De Black Sparkle vormt samen met de Snowy Black-oogschaduw de Paris Glamour-look, de Gold Sparkle vormt samen met de Couture Beige-oogschaduw de New York Sparkling-look en de Plum Sparkle vormt samen met de Trendy Plum-oogschaduw de Shanghai Retro-look.



Tenslotte komen we bij de twee laatste producten die ons werden voorgesteld. De eerste heet de Mister Lash Booster. Dat is een verzorgend en versterkend serum voor de wimpers met drie verschillende functies. Het is een primer die je onder je mascara kan aanbrengen, een serum dat je 's avonds ter verzorging van de wimpers kan gebruiken of je kan de Mister Lash Booster alleen op je wimpers doen om een zeer natuurlijke look te creëren, het serum geeft namelijk een lichte glans aan de wimpers. De Mister Lash Booster heeft een toch wel opmerkelijke applicator: een schuin oppervlak met allemaal kleine bolletjes. Deze speciale applicator zou toelaten een soort van massagebeweging te maken. Anyone who wants a lash-massage?



Het laatste product is de Sérum Démaquillant Clean To Sublime, een make up-remover met een verzorgende werking. Nicolas Degennes heeft persoonlijk meegewerkt aan de ontwikkeling van dit serum. Hij ondervindt dagelijks hoe het constant afnemen van make up bij modellen de huid kan aantasten. De Clean To Sublime zou daar een einde aan moeten maken. Deze reinigingsmelk houdt namelijk de natuurlijke vochtbalans van de huid intact en bevat suikerderivaten die onzuiverheden en dode huidcellen verwijderen (welteverstaan niet in dezelfde mate als een peeling). Bovendien hebben klinische tests uitgewezen dat dit serum op lange termijn voor een gezondere teint zorgt. Clean To Sublime is geschikt voor alle huidtypes.


Ik liet me ook maquilleren door de supervriendelijk MUA, An Coppens. Ze gebruikte de blush, het oogpotlood, de Lune Mordorée, de Phenomen' Eyes Mascara in Gold Sparkle en de Gelée Interdit. Zoals je op de eerste foto ziet had ik zelf al oogmake up aan, deze heeft de MUA niet volledig afgenomen alvorens de Lune Mordorée aan te brengen. De kleuren zullen dus iets anders uitvallen dan wanneer je de Lune Mordorée alleen gebruikt.








Je ziet op de foto's dat An effectief haar vingers gebruikt om de oogschaduwen aan te brengen en te blenden. Ikzelf blend altijd met een borsteltje omdat ik anders niet het gewenste effect krijg. Of dat aan de oogschaduwen ligt of aan mij, dat laat ik in het midden maar zoals je ziet, sloeg An er wel in om zonder kwasten een mooi geblende ooglook te creëren.

Hier zijn nog enkele sfeerbeelden






Dit was alvast het make up-gedeelte van de persvoorstelling. Er werden echter ook nog drie parfums voorgesteld: één van Givenchy, één van Fendi en één van Kenzo. Hierover lezen jullie meer in volgend artikel. Stay tuned!

xoxo

Sofie


3 reacties:

Janaa zei [Beantwoorden]

Oh ziet er allemaal zo chic uit :) Waarschijnlijk leuk om mee te maken! :)

Sofie (thebelgianbeautyreview) zei [Beantwoorden]

@Janaa Ja echt super!!

Marijke zei [Beantwoorden]

Ziet er leuk uit allemaal!!

Translate

Follow Me

Follow on Bloglovin

Ads

Mogelijk gemaakt door Blogger.